luni, 29 iulie 2013

Pizza cu morcovi si conopida

Una dintre partile frumoase ale meseriei de mama ese faptul ca, incercand sa oferim o alimentatie sanatoasa copiilor nostri, incepem si noi sa ne revizuim usor-usor alimentatia. Asa ca va propun o reteta mai sanatoasa de pizza, care sa fie pe placul si celei mai exigente mamici in privinta alimentatiei: o pizza cu morcovi si conopida. Chiar daca nu suna foarte gustos va asigur ca va fi la fel de delicioasa ca o pizza cu ingrediente obisnuite.
 
Ingrediente pentru aluat (2 blaturi, adica 1 pizza mare): 1 plic de drojdie uscata, 750 ml de lapte cald, 750 g de faina alba, 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita sare, 1/2 de lingurita de zahar, pesmet

Am pus in robot 500 g de faina, 2 linguri de ulei de masline si restul de ingrediente si am amestecat cu cutitul de patiserie, din plastic, pana ce a devenit o coca moale. Apoi am adaugat faina, pana ce coca a inceput sa se dezlipeasca de pe margini. Am lasat coca sa creasca o ora.

Ingrediente pentru pizza: carnita potrivita pentru copii - carne de vita fiarta, sunca de curcan, carnati de curcan sau de vita -, 3 morcovi, 1 capatana de conopida, porumb, rosii, mozzarella, cascaval, ardei, masline... combinatiile preferate de fiecare. Eu am mai folosit si castraveti murati ca sa contrasteze cu dulceata morcovilor si a conopidei, si praf de usturoi si sos de rosii.
  
Pune la fiert morcovii si conopida, separat, pana ce se inmoaie. Incinge cuptorul. Scurge bine de apa morcovii si conopida. Taie toate ingredientele pentru pizza. Da pe razatoare cascavalul si mozzarella si amesteca-le. Unge tava cu ulei, presara putin pesmet, ca sa nu se lipeasca aluatul. Taie in jumatate aluatul de pizza. Intinde prima foaie. Presara pe ea putin praf de usturoi, apoi mozzarella si cascaval, sos de rosii, apoi restul de ingrediente, si inca un strat la sfarsit de mozzarella si cascaval. Baga la cuptor pentru 20 de minute.


 
Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu