vineri, 12 aprilie 2013

Bomboane Rafaello pentru copii / Rafaello for Kids

 
Cui nu-i plac bomboanele Rafaello? Savoarea de cocos va fi mereu apreciata in lumea dulce a deserturilor, insa o bomboana Rafaello are si mult zahar, si multi aditivi. Asa ca nu este o varianta tocmai indicata pentru copii. Am descoperit de curand cum sa ii fac astfel de bombonele fetitei mele, fara zahar, si cu fructe pline de vitamine. Reteta este foarte simpla, si este o optiune grozava si pentru cei care vor sa tina regim, sau au pofta de ceva dulce care sa nu reprezinte o bomba calorica. Am, de fapt, doua variante de retete pe care le-am incercat pana acum.

Prima varianta de bomboane Rafaello: cu prune si curmale uscate

Ingrediente: 100 g de curmale uscate, 100 g de prune uscate, 100 g fulgi de cocos, 50 g de stafide/merisoare uscate/migdale
Ingredients: 100 g dry persimmons, 100 g dry plums, 100 g coconut flakes, 50 g raisins/dry cranberries/almonds
 
Curata curmalele si prunele de codite si samburi si pune-le la inmuiat in apa pentru 20 de minute. Scurge apa intr-un pahar. Pune fructele in blender si paseaza-le bine, adauga apoi o parte din cocos, si putina apa, pana ce amestecul capata o textura nelipicioasa, usor tare. Formeaza bombonele din amestec, punand in mijlocul lor o stafida, un merisor uscat sau 1 migdala, in functie de preferintele tale sau ale copilului. Da bombonelele prin cocos. Pofta buna!
 
Put the persimmons and the plums without any core in water for 20 minutes. Do not throw the water away. Put thedried fruits in the blender, add parte of the coconut flakes, mix them until the texture is good enough to make round candies. Put in the middle of the candies, a raisin, a cranberry or a almond, at your taste. Then roll them in coconut flakes. Enjoy!
 

A doua varianta de bomboane Rafaello: cu ananas si cereale

Ingrediente: 4-5 felii de ananas bine copt, 100 g de cereale pentru copii (pudra), 100 g de fulgi de cocos, 50 g de stafide
Ingredients: 4-5 slices of riped pineapple, 100 g powder cereals for babies, 100 g coconut flakes, 50 g raisins
 
Pune in robot ananasul si paseaza-l. Adauga cerealele si fulgii de cocos, amesteca bine pana ce se omogenizeaza. Modeleaza bombonele, asezand in mijlocul lor ceea ce doresti, sau chiar nimic, daca ai un copil mai mofturos. Da bombonelele prin fulgi de nuca de cocos. Pofta buna!
 
Add the slices of pineapple in the blender and mash it, add the cereals, the coconut flakes, and mix well. Make round candies, with raisin cores, if you wish. Roll them in coconut flakes. Enjoy!
 



 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu