marți, 26 martie 2013

Clatite cu branza / Cheese Pancakes

Asa cum exista oameni carora le plac pisicile, si oameni carora le plac cainii, exista si doua tabere in ceea ce priveste preferintele culinare pentru micul dejun: cei care vor un mic dejun sarat si cei care vor un mic dejun dulce. Ii excludem din start pe cei care sar micul dejun si le spunem ca nu stiu ce pierd! :). Cum nu sunt un zeu sau o vrajitoare, ca sa creez un pisicaine, pot, in schimb, sa creez un mic dejun care poate fi si dulce ... si sarat: minunatele clatite cu branza.
 
 

Ingrediente pentru clatite cu branza:

200 ml de lapte cald, 400 g de faina, 100 g de branza de vaca proaspata, 1 ou, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Ingredients for Cheese Pancakes:

200 ml warm milk, 100 g cottage cheese, 1 spoon olive oil, 1 egg, 1 teaspoon bakin soda
 

Cum prepari clatitele cu branza:

Amesteca toate ingredientele in blender. Amestecul trebuie sa fie mai gros, sa aiba consistenta unei smantani grase. Daca nu este, mai adauga faina. Incinge o tigaie din teflon si toarna cu un polonic clatite mici. Acestea se vor umfla putin, vor fi mai groase decat clatitele normale. Serveste clatitele alaturi de dulceturi, miere sau ciocolata, daca preferi dulcele sau alaturi de rosii, castraveti, branzeturi si mezeluri, daca preferi un  mic dejun sarat.
 
Mix all the ingredients in a blender. The mixture needs to have the consistency of a cream. If not, keep adding flour. Prepare the pancakes in a non-stick frying pan, keeping the, round and small and serve the pancakes with honey, chocolate, jam or cheese, ham and vegetables. Depends on your breakfast preferences.



 
Pofta buna! Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu