luni, 24 septembrie 2012

Tarta din cus-cus cu iaurt si oua

Cand vine vorba de a prepara ceva pentru fiica mea, creierul meu devine blank! si trebuie sa ii dau refresh de multe ori pana ce o idee rasare, care sa fie si sanatoasa dar si apetisanta pentru copil. Asa ca, stiind ca ii place cus-cus-ul (il mananca mai ales cu iaurt) am zis sa ii fac o tarta pe baza lui. Rezultatul a fost reusit, mai ales ca ii taiam bucatele subtiri si manca bucatele ca pe grisine ... de fapt, le infuleca! Asa ca, dragi mamici, iata o tarta delicioasa, pe care o recomand pentru intreaga familie.

 
INGREDIENTE: 100 g de cus-cus (couscous), 2 oua, 1 iaurt de 100g cremos, 100 g de branza/cas sau de cascaval (sau amandoua), cateva masline, 1 rosie, putina sare (optional), nucsoara, pesmet, unt
 
Prepara cus-cus-ul: peste 100 g de cus-cus pune 100 ml de apa fierbinte, acopera si lasa 10 minute sa se inmoaie. Adauga apoi peste el ouale bine batute si amestecate cu iaurtul. Adauga si putina sare si nucsoara daca doresti.
 
Unge capacul unui vas termorezistent cu unt, presara pesmet (pentru ca tarta sa nu se lipeasca). Daca nu ai pesmet, poti folosi biscuiti sarati sau grisine pisate. Adauga compozitia de cus-cus.
 
Pune este compozitia branza/cas/cascaval taiate felii subtiri si orneaza cu felii de rosii si rondele de masline.
 
Lasa tarta in cuptorul incins in prealabil 15 minute, la 220 de grade Celsius.
 
Se mananca rece.
 
Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu